Pop-art-kunstneren Jan Klein besøgte Frank’s

Lige nu er Frank’s Univers fyldt med flotte, interessante kunstværker af Jan Klein.

Klein er bosat i København med et atelier på Islands Brygge. Lokalet er fyldt med materialer, der bruges til de mange værker i stilen pop-art. Klein har en inspirerende historie med sig om et misbrug, der blev behandlet og ønsket om at hjælpe andre med samme problem. Dette førte til en opstart af to behandlingshjem, han den dag i dag har givet videre til gode medarbejdere.

Billederne i udstillingen på Frank’s Univers er alle malet inden for de sidste seks måneder.

Vi har spurgt Klein om inspirationen til billederne og sin startproces, hvor han trækker på smilebåndet og fortæller, at inspiration er så fint et ord, men professionalismen er lige så stor en del af at skabe et værk. I disse situationer er det derfor vigtigt, at man har talent. En proces og inspiration er meget tidsbestemt; hvor man er i livet, hvor meget man har lært og sin kunstneriske udvikling. Det er svært at gå tilbage i tiden og skabe et billede, som man gjorde engang, da man altid er ramt af nye indtryk og færdigheder.

Værkerne er i stilen pop-/street art. Klein har fundet inspiration i Andy Warhol, men har videreudviklet stilen og fundet sin egen unikke måde at udtrykke sig på. ”Det skal faktisk ikke være pænt,” fortæller han selv om billederne. Det er derfor man kan finde værker, hvor det ligner, at der er spildt noget på billedet og collagebillederne er sammensat af stykker, der er revet over. Stilarten passer godt ind i de moderne hjem, hvor billederne kan bryde de sorte og hvide flader.

Ifølge Klein er det vigtige element, at der er tre idéer i et pop-art-billede; det grafiske udtryk, en historie og det kunstneriske indtryk. Når folk spørger ham, hvornår han ved, at værkerne er færdige, så svarer han, at det er når billedet har et liv og en sjæl, der taler til en. Det er det grafiske sammenhæng, der samler et billede i pop-art.

Tilføj kommentar

Frank's Univers, Kunst, Om Frank's